English
Swedish

MENU

10 bästa apparna för att lära sig språk

10 bästa apparna för att lära sig språk

Tio appar för både iOS och Android som gör det roligt att lära sig ett nytt språk! Alla finns på engelska, och Memrise, Babbel, 50 Språk och WordDive finns även på svenska. Alla erbjuder ”köp inuti app” för fördjupning, med undantag för Lingio som är helt gratis.

1. WordDive – Lär dig språk snabbt

Den metod som WordDive använder går ut på att aktivera flera delar av hjärnan samtidigt, så att det blir roligt att lära. Fraser kombineras med ljud och bild för att det ska bli lättare att minnas vad man lärt sig. Programmet utvecklades i Finland i samarbete med psykologer, för att ge en personligt anpassad inlärning, och fungerar för alla, både nybörjare och mer bevandrade i språket. Denna hamnar överst på listan för att den använder en vetenskaplig metod. Klicka här för att lära dig spanska!

2. Memrise: lär dig språk gratis

Memrise är utformat som ett spel där man blir spion på uppdrag långt bort i universum, där kunskaper i språket man valt är nyckeln till att vinna. Det finns ett stort urval av språk, och metoden bygger på association och upprepning. Specialfunktioner inkluderar grupper, tävlingar och möjlighet att personligt anpassa sin kurs. På Memrise hemsida kan även lärare registrera sig för att följa sina elevers framsteg.

3. Babbel – Lär dig språk

Babbel har fokus på språk i vardagen, så att man snabbt kommer igång med ämnen man själv är intresserad av. Appen har 14 språk att välja på, och lektionerna ligger på ungefär 15 minuter, så man inte behöver känna sig stressad. Designen är enkel, för att distraktionerna ska vara så få som möjligt. Babbel har funnits sedan 2007, och var då först i världen med att erbjuda språkkurser i en app.

4. 50 språk – 50 languages

Hela 50 språk erbjuder denna app, med tonvikt på praktiska situationer som läkarbesök eller biljettbeställningar. Ett stort antal ljudfiler kan laddas ner för repetition när och var som helst. Lektionerna är upplagda att motsvara EU:s undervisningskrav, och är därför mycket lämpliga som komplement till skolundervisning, eller för att fräscha upp gamla skolkunskaper. Extrafunktionerna inkluderar pussel, inlärningskort för glosor, och affischer. För många av språken finns även gratis kunskapstester.

5. Mondly: Lära sig tala ett språk

Mondly erbjuder inte mindre än 34 språk-appar, en för varje språk! Man specialiserar sig på konversation och uttal, med tal-igenkänning som motiverar till perfekt uttalade ord och fraser. Genom att tala till appen, förbättrar man interaktivt både ordförråd och uttal. Programmet anpassar sig efter användarens framsteg. Appen har även en spelfunktion, och man kan tävla mot sina vänner för att se vem som lär sig snabbast!

6. HiNative – Lär dig språk av modersmålstalare

HiNative är en annorlunda språk-app. Den skapar kontakter mellan användare världen över, på över 120 språk. Ställ frågor om språk och kultur, och få svar från andra användare som lever i de aktuella länderna. Appen hjälper till att formulera frågorna, som sedan visas översatta för den som svarar. Man kan ställa frågan med hjälp av en bild om man vill, eller en ljudfil om man vill ha hjälp med sitt uttal. (Appen är ej anpassad för iPad.)

7. Lingio: Lär dig nya språk med roliga språkspel

Med hjälp av olika spel lär Lingio användaren ord, fraser, grammatik och stavning på nio olika språk. Det finns 300 kategorier, med innehåll som ändras för varje gång. Man kan spela själv, eller mot sina vänner, eller mot en slumpmässigt utvald motståndare. Genom appen kan man också chatta med andra användare på valt språk. Lingio är helt gratis, utan några krav på abonnemang eller ‘köp-inuti-app’.

8. Duolingo – Learn Languages for Free

Även Duolingo är ett spel, där man får öva upp sina språkkunskaper, eller lära sig ett helt nytt språk. Det finns tio språk att välja på. Appen håller reda på framstegen, och säger till när man är redo för nästa nivå. Uttal, språkförståelse och översättning är viktiga moment, och det finns även möjlighet att tävla mot klockan eller mot sina vänner. Man belönas också för regelbunden användning av programmet.

9. Learn Languages with Rosetta Stone

Kurserna från Rosetta Stone är beprövade, men kostar också mer – bara första lektionen är gratis. Metoden som används innebär att man helt försänks i det språk man vill lära sig – inget annat språk får distrahera. ‘Aktivt lärande’ avser att få deltagarna att inte bara tala, men även tänka på sitt nya språk. För den som använder iPad finns även appen ”Live Tutoring” för videosamtal online med instruktörer vars modersmål är det valda språket.

10. HelloTalk Language Exchange Learning App

HelloTalk är (liksom HiNative) en app vars funktion är att sätta användaren i förbindelse med andra språkintresserade runt om i världen. Tanken är att man ska lära sig språket av dem som har det som modersmål, och det finns över hundra språk att välja mellan. Med särskilda funktioner för att transkribera text till tal och tvärtom, kan man välja hur man vill kommunicera. Andra verktyg gör det enkelt att hjälpa varandra förbättra stavning, uttal och grammatik.

Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com



" "