MENU

English
SwedishGratis språkkurser på nätet

Hem » Språk

Webben är en fantastisk plats att lära sig ett nytt språk. Entusiaster som vill lära ut sitt eget språk, företag och andra har under åren skapat massor av resurser där man kan lära sig ett nytt språk. I denna kategori lyfter vi fram massor av olika språk som man kan lära sig på nätet helt gratis.

Lista med kurser inom kategorin Språk

Underkategorier till Språk

Mer om att lära sig Gratis språkkurser på nätet

Jag som har gjort den här sidan är mycket intresserad av språk i allmänhet och har lärt mig en handfull. De senaste tre språken har jag lärt mig i tjugoårsåldern. Jag vill ta död på myten att det är bara barn som kan lära sig nya språk, att det aldrig är försent!

Barn har ett (och bara ett) försprång när det gäller att lära sig ett språk och det är att de vågar göra bort sig och upprepa, sjunga ett ord osv. De struntar i om det låter konstigt eller fel. Detta ska du som vuxen ta till dig. Du har nämligen ett försprång gentemot ett barn att du har ett referensverk av minnen och intryck som gör det lättare att "binda" ett nytt ord i minnet. Det är därför det blir lättare och lättare för varje språk du lär dig!

Mina praktiska tips och min erfarenhet av att lära sig ett nytt språk:

Hemma

 • Håll nyfikenheten vid liv till varje pris!
 • Lyssna på musik på språket (sjung med vare sig du kan sjunga eller prickar en stavelse rätt)! och se på film på språket.
 • Köp en språkkurs på ljud-CD att lyssna på i bilen eller i mp3-spelaren.
 • Köp en kursbok för nybörjare
 • Läs serietidningar och barnböcker på språket. Sagoböcker och fabler från landet ger dessutom ofta en intressant inblick i hur man uppfostrar barn i ett land.

På nätet

 • Utforska nätkurserna du hittar här (såklart)
 • Fiverr.com är en utmärkt webbsida för att hitta språklärare inom en lång rad olika språk. Allt kostar 5 USD och för det får man en lektion / konversation i c:a 20-30 min.
 • Använd Youtube. Där finns massor av bra kanaler och videokurser, helt gratis.
 • Skaffa en mejlkompis att mejla med.

Avancerad inlärning

 • Skriv upp dig för en kvällskurs på Folkuniversiteter, Medborgarskolan eller något liknande. Köp gärna kursboken långt innan du påbörjar kursen. Efter det kan kursboken ibland kännas som ett måste och inte som en "kul bok att lära ifrån".
 • Ta en språkkurs i landet om kan. Bosätt dig i en familj som inte pratar ett ord av de språk du kan, så kallad "home stay". Kan du inte "komma undan" med tex. engelska kommer pinsamhetskänslan att använda språket snabbt att släppa. Man har liksom inget val! Språkkurser över hela världen kan du bland annat hitta på LanguageCourse.net.

Köpa material

Kursböcker och språkkurser kan köpas på exempelvis Bokus eller Univerb.se. På Bokus kan du köpa kurs- och barnböcker samt vissa språkkurser på CD, på Univerb kan du beställa hem språkkurser på CD, mp3 mm.Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com