MENU

English
SwedishSpråkkurser i franska på nätet

Hem » Språk » Franska

I Frankrike, Belgien, Kanada och ett tjugotal andra länder utgör franskan det officiella språket. Franska talas av runt 300 miljoner människor världen över, och räknas därför till kategorin världsspråk. Språket har en stavning som är starkt påverkad av sin historia, och det går inte att räkna ut hur ett ord stavas bara genom att höra hur det uttalas. Franskan är och förblir ett klassiskt litterärt språk, som spelat stor roll inom kulturen genom åren. Här hittar du tips på nätkurser i franska.

Lista med kurser inom kategorin Franska

Det finns inga underkategorier för denna kategori

Mer om att lära sig Språkkurser i franska på nätet

Om att lära sig franska

Franska är ett av de absolut mest populära språken att lära sig i Sverige. Franskan är tillsammans med tyskan och spanskan ett av de språken högstadieelever väljer som andraspråk. Många svenska ungdomar åker ofta på språkresor till Paris eller de franska alperna för att lära sig språket på plats också.

Franska talas av miljontals människor i Frankrike och i många av deras för detta kolonier, tex Senegal, Franska Guyana och Martinique. Även om användningen av franskan utanför Frankrike kan vara minimal så är det desto viktigare att kunna franska i Frankrike och i samröre med fransmän. Många fransmän är stolta över sitt språk och ser det (fortfarande) gärna som ett världsspråk.

Det franska språket är latinskt och man har en del hjälp att lära sig franska om man kan något annat latinskt språk innan (tex spanska). Språket anses ofta vara väldigt vackert om än lite svårt. Svårighetena med franskan kan vara uttal, de otaliga verbändelserna samt stavningen.Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com