English
Swedish

MENULär dig quechua online med en gratis nätkurs

Hem » Språk » Quechua

Begreppet quechua kan syfta på två olika saker: dels en språkfamilj, dels de befolkningar som talar quechua. Denna sydamerikanska språkgrupp talas i Peru, Ecuador, Bolivia, Chile och i argentinska Anderna – totalt cirka 17 miljoner människor i hela Sydamerika. Quechua utgörs av 46 olika språkvarianter och härstammar från urquechuan, som talades bland annat i det forna Peru. Något släktskap med andra språk är inte känt. Här hittar du nätkurser för att lära dig mer av quechua! Quechua är ett av Sydamerikas ursprungsfolks språk som fallit i glömska till förmån för spanskan som länge varit det officiella språket i många av Sydamerikas länder. Språket har även under lång tid haft en låg status och setts som ett språk för underklassen och fattiga indianer. I bland annat Bolivia har man nu beslutat att quechua skall få samma status som spanskan och som officiellt språk. Utbildning i båda språken skall ges i skolorna samt att befolkningen har rätt till samhällsinformation och samhällstjänster på quechua.

Lista med kurser inom kategorin Quechua

 • Learning Quechua Expressions
  Det här är en sida som kanske inte är den bästa för att verkligen lära sig grunderna i språket quechua, men som ändå utgör ett kul komplement till de mer ordinära språkstudierna. Här får man som läsare nämligen lära sig vanliga quechuanska uttryck och talesätt, som handlar om allt mellan kärlek och hat. Imponerar garanterat på modersmålstalare!
  0 Röster
 • Quechua by Jaime Salazar in YouTube
  Det här är något så interaktivt och bra som en Youtube-sida med gratis lektioner i quechua. Det är användaren Jaime Salazar som lägger upp de lärorika klippen, där studenten som redan har lite förkunskaper i språket kan fördjupa sin nivå.
  1 Röster
 • Clacs Illinois: Oral Quechua Training
  Vad är egentligen viktigare när man ska lära sig ett nytt språk, än att faktiskt kunna uttrycka sig muntligt med det? Talad quechua är med andra ord något som är värt att lägga tonvikt på, vilket också Clacs Illinois instruktiva sajt lyckas med. Den består av 23 olika enheter som samtliga är utformade för att vässa till studentens talspråk.
  1 Röster
 • Quechua Lessons by Ullanta
  Har du bestämt dig för att lära dig grunderna i språket quechua? Då är den här sidan ett bra tips att spana in. I form av webbaserade lektioner får nybörjaren steg för steg lära sig bra baskunskaper i quechua, som innebär en god grund att sedan bygga vidare på.
  1 Röster
 • Quechua Language Homepage
  n kort och kanske inte så ambitiös introduktion till Quechua (som talas av vissa indianstammar i Sydamerika).
  40 Röster
Det finns inga underkategorier för denna kategori

Språkresor utomlands

Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com" "