English
Swedish

MENUGratis språkkurser i ryska online

Hem » Språk » Ryska

Ryskan är ett östligt, slaviskt språk som hör till den indoeuropeiska språkfamiljen. Det ryska talspråket är nära besläktat med vitryska, ukrainska och bulgariska. I Ryssland bor det nuförtiden ungefär 145 miljoner människor där många har ett annat modersmål än ryskan. Ryskan är fortfarande det officiella språket i några före detta sovjetrepubliker, så som till exempel Kazakstan. Det finns även en del forna republiker där ryskan inte mer är det officiella språket, men det lever kvar som affärsspråk. I Ukraina, Vit-Ryssland, Estland, Lettland och Litauen har man också ryska som modersmål. I Finland finns det också en mindre mängd människor som har det ryska språket som modersmål. Det ryska alfabetet härstammar och baserar sig på det grekiska alfabetet. Språket är förknippat med den ortodoxa tron, som även i tiderna kom till Ryssland via Grekland. Ryskans struktur och vokabulär har mycket likheter med till exempel det tyska språket. Det finns många gemensamma ord med andra språk och i ryskan finns det många låneord.

Lista med kurser inom kategorin Ryska

 • Ryska med Worddive
  I denna kurs från Worddive lär man sig ryska med alla olika sinnen vilket gör inlärningen effektiv. Gratis i 14 dagar, sen kostar det.
  2 Röster
  Sweden Besök:
 • Learning Russian
  Att lära sig ryska kan låta som en så gott som omöjlig utmaning, men inget kunde vara mer fel. Framför allt inte om man som student tar hjälp av en sida som Learning Russian. Här får man nämligen ta del av smarta grundläggande lektioner i baskunskaper i ryska – perfekt för den som ska resa till landet, eller som helt enkelt bara har ett intresse för språk.
  0 Röster
 • Practice Russian
  Är du en av alla de som har insett vilket häftigt och användbart språk ryskan är? Då ska du ta resten av ditt förnuft till fånga och besöka den här hemsidan. Practice Russian bjuder på lektioner där du på ett proffsigt vis lär dig grunderna i språket. Till din hjälp har du roliga interaktiva spel, och andra pedagogiska verktyg. Bara att ge sig in i leken!
  0 Röster
 • Master Russian
  För att på ett brett och underhållande sätt lära sig skriven och talad ryska är det en god idé att spana in Master Russians språksajt. Här får man som besökare ta del av ljudfiler för uttal, texter för förklaringar, bilder för en bättre förståelse, och videos för en mer interaktiv inlärning. En riktigt heltäckande undervisning, bara några klick bort!
  0 Röster
 • Russian For Everyone
  När man vill lära sig språk är man ofta i behov av ett komplement till de strikta grammatiska regelböckerna – man behöver helt enkelt något som håller gnistan vid liv och känns tillämpbart. Det är där Russian For Everyone kommer in i bilden – här finns nämligen en riktigt bra kurs i ryska språket. Både text, ljud och bilder bakas in och ger tillsammans en kreativ undervisning som inspirerar studenten till vidare inlärning.
  0 Röster
 • Russian for Free Excellent Video Lessons
  Russian For Free är en sajt där man har samlat videos av hög kvalitet, för den som vill lära sig ryska på egen hand. Filmerna kan förstås också användas som ett bra komplement för den som tar någon mer traditionell form av ryskalektioner.
  0 Röster
 • Russian Lessons with Audios
  Det är inte alla sidor som vet att blanda nivåer från nybörjare till mer avancerade – Russian Lessons gör dock just detta, och med bravur! Här har man samlat utmärkta ryskalektioner med ljudfiler att lyssna in sig på, och som passar alla mellan novischer och riktiga ryskaproffs.
  0 Röster
 • Russian-Flashcards: Russian Dialect Adaptation Made Easy
  Det här är en sida för den som vill lära sig att behärska ryska på ett utmanande och modernt sätt. På Russian Flashcards erbjuder man gratis språkundervisning i form av olika kreativa verktyg, det ena mer pedagogiskt än det andra.
  0 Röster
 • Russian – slavic language of 146 million
  En textbaserad nybörjarkurs i ryska med ord, fraser och grammatik.
  192 Röster
Det finns inga underkategorier för denna kategori

Språkresor utomlands

Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com" "