MENU

English
SwedishGratis språkkurser i Tyska på nätet

Hem » Språk » Tyska

Tyska är Europas näst största språk, och talas av runt 120 miljoner människor i världen. Det är ett germanskt språk, tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen, och har tysktalande minoriteter i runt 20 olika länder. Bland annat finns dessa i Tyskland, Österrike, Schweiz och Luxemburg. Tyskan rymmer ett flertal olika dialekter, och brukar kategoriseras antingen som högtyska eller som lågtyska. Skulle du vilja fräscha upp dina tyskakunskaper från högstadiet? Då ska du kolla in dessa kurstips.

Lista med kurser inom kategorin Tyska

Det finns inga underkategorier för denna kategori

Mer om att lära sig Gratis språkkurser i Tyska på nätet

Tyskan har länge varit det självklara valet som andraspråk i Sverige. Detta beror förmodligen dels på att tyskan är relativt lätt att lära sig för en svensk (jämfört med tex franska) och dels för att Tyskland rent geografiskt ligger nära Sverige. Sverige har historiskt sett haft stor handel med Tyskland och att kunna tyska har då varit viktigt.

Svenskan är ett germanskt språk som härstammar från samma språkstam som tyskan och många ord är snarlika. Det finns dock åtskilliga delar av tyska språket som skiljer sig från svenskan, tex grammatiken.

Tyska talas av runt 100 miljoner människor i Tyskland, Österrike och delar av Schweiz. Även om dialekterna skiljer sig åt ganska kraftigt ibland "möts man" på sk Hoch Deutsch. En sorts allmän och korrekt version av tyskan.Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com