English
Swedish

MENULär dig Ruby on Rails i dessa gratiskurser på nätet

Hem » Teknik » Webbutveckling » Ruby on Rails

Ruby är ett programspråk som utvecklades i Japan av Yukihiro Matsumoto, detta programspråk har prisat av många utvecklare som ett av de mest intuitiva programspråken som finns och är enklare att lära sig än något annat språk och har beskrivits som vackert, roligt och praktiskt. Ruby har de bästa egenskaperna från de olika språken och lyckas göra det bra. En stor skillnad som Ruby har jämfört med klassiska programspråk som exempelvis Python är att Ruby är ett interpreterande språk, detta betyder att koden som du skriver direkt i Ruby tolkas direkt till skillnad från Python som behöver kompileras. Fördelen med Ruby är att det koden blir enklare att använda och gör det bekvämare vid hantering av dynamiska moment. I dagsläget tillhör Ruby topp tio bland de mest populära programkoderna för att lära sig, här nedan finner du kurser som lär dig mer om att koda med Ruby!

Lista med kurser inom kategorin Ruby on Rails

 • Rails for Zombies
  En videokurs med interaktiva ”labbar” där man får testa det man lärt sig. Allt kretsar kring att bygga en Twitter-applikation. Mycket välgjord och perfekt introduktion till Ruby on Rails, kräver viss förförståelse av Ruby.
  5 Röster
 • Try Ruby
  En interaktiv webbtjänst som på ett föredömligt sätt lär dig Ruby (utan Rails) från absolut nybörjarnivå till att få en viss grund. Inte otroligt omfattande men perfekt för att komma igång.
  5 Röster
 • Ruby on Rails tutorial
  En omfattande och komplett (?) tutorial i Ruby on Rails.
  2 Röster
Det finns inga underkategorier för denna kategori

Vad är Nätkurser.se?

Nätkurser.se är en plattform som hjälper besökare att hitta gratiskurser på nätet inom en rad olika områden som tex språk, programmering, musik etc.

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna med förslag på nya kurser, förfrågning om annonsering etc.

E-post: info@gettheskill.com" "